Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Worpplantsoen toneel van

Europees Kampioenschap boomklimmen

DEVENTER – Zestig professionele boomverzorgers uit heel Europa zijn komende week in het Worpplantsoen te vinden. Daar vindt vanaf donderdag 22 juni het Europees kampioenschap boomklimmen plaats. De deelnemers komen uit alle hoeken van Europa; van Finland tot Italië en van Polen tot Ierland. Rond het kampioenschap worden stoere activiteiten voor kinderen georganiseerd, is er muziek in de koepel en zijn er lekkere hapjes en drankjes.

De deelnemers van het EK dagen elkaar in verschillende bomen, op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid. De beste drie vrouwen en vijf mannen strijden tijdens de finale Masterclimb op zondag om de Europese titel. De wedstrijden zijn een spektakel voor iedereen die van bomen of klimmen houdt.

Kinderklim en groene hindernisbaan

De kinderen die ook zin krijgen in klimmen, kunnen op zaterdag en zondag onder begeleiding van professionele klimmers deelnemen aan de kinderklim met tokkelbaan. Daarnaast kunnen ze hun kracht en uithoudingsvermogen testen op de groene hindernisbaan. Ook is er de mogelijkheid om op  een koord boven de grond (slackline) te balanceren en stelten uit te proberen. Vrijdag geven 160 leerlingen van de Hovenschool samen met Sportbedrijf Deventer de aftrap hiervoor op de Kidsdag.

Verhalen en muziek

Zaterdag vertelt bergklimmer Wilco van Rooyen rond lunchtijd een mooi verhaal over klimmen op grote hoogten. Zondag is er een pianoconcert van Jaap Eilander en een optreden van muziekvereniging Klarenbeek in de muziekkoepel. Het Volkshuis serveert heerlijke pannenkoeken en op de hoogwerker van het Groenbedrijf kan iedereen genieten van een magnifiek uitzicht.

De organisatie van dit spectaculaire en gezellige groenevenement ligt in handen van de Kring Praktiserende Boomverzorgers en Het Groenbedrijf in samenwerking met de European Tree Climbing Commision en de International Society of Arboriculture.

 

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer