Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Wegwerkers aan de slag in het Worpplantsoen

DEVENTER – Wordt het op boekenmarkt zondag 6 augustus een boekenbal in het Worpplantsoen? De Wegwerkers gaan daar met hun mobiele act aan de slag. Met pekketel, kruiwagen en gereedschappen leggen ze daar een muzikaal straatje. Deze noeste wegarbeiders spelen op de gekste plekken en hebben een hoge arbeidsmoraal. Ze beginnen vaak eerder dan gevraagd en weten soms van geen ophouden, behalve als het regent want dan gaan ze de keet in. De Muziekkoepel Nering Bögel zal dan hoogstwaarschijnlijk leeg blijven en is er gelegenheid om daar te dansen.

De Wegwerkers-act is voortgekomen uit de podiumband ‘What’s Up Doc? met dezelfde bezetting. Het gezelschap van zanger/gitarist Ernst van der Sloot (met natuurlijk Joke, Ben en Hans) vonden het leuker om de straat op te gaan dus werd de naam veranderd. Inmiddels spelen De Wegwerkers in binnen- en buiteland op zomerfairs, kunstmarkten, terrassen en straatfestivals en duiken ze op in schuren, winkelcentra en boomgaarden. Met enthousiasme, humor en ongein brengt de groep ‘Music with a Smile’.

Ze nemen het publiek graag mee op hun avontuur en kunnen daarbij uit hun dak gaan maar ook ontroeren. Bijna 300 songs (van Beatles tot Rock ’n Roll en van Franse Chansons tot J.J.Cale) hebben ze daarvoor ter beschikking. Een lust voor het oor en oog en er kan gedanst worden. De wekelijkse gratis zondagmiddag concerten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer