Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Team GA Eagles onderuit in geheim oefenduel

Foto: Deventerrtv

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-5 verloren. Op het KNVB complex in Zeist was de ploeg van Leon Vlemmings niet opgewassen tegen Almere City.

In de openingsfase van de wedstrijd bleek vooral Go Ahead Eagles lastig om te kunnen gaan met het eigen 1-4-4-2 systeem. Het is daardoor niet raardat Almere City binnen het kwartier op voorsprong kwam. Proefspeler Tim Siekman werd makkelijk uitgespeeld aan de linkerkant van het veld waarna Hoefdraad de afgemeten voorzet in twee instanties kon binnen tikken.

GA Eagles antwoordde met een iets betere fase. Na 19 minuten werd De Kogel in de diepte gestuurd door Hölscher. De spits van de Deventer ploeg werd van de bal gegleden maar scheidsrechter Mulder zag er een strafschop in. Die penalty werd door De Kogel binnen geschoten, 1-1.

In het tweede gedeelte van de eerste helft nam Almere City het heft in handen. Acht minuten voor de pauze kon Sven Braken vrijstaand raak schieten na een goede voorzet van Vaarnholt. GA Eagles leek vrede te hebben met een 1-2 achterstand bij rust. Echter vergat Sander Thomas in de slotminuut nog te verdedigen waarna Javier Vet makkelijk kon intikken.

In de tweede helft maakten Groenbast en Beltrame hun opwachting in de ploeg van Vlemmings. Ook proefspeler Rick Ketting kwam direct na de pauze binnen de lijnen. Hij werd centraal naast Xandro Schenk gepositioneerd. Vlak na rust bleek hij nog geen slot op de deur. Hoefdraad kon de bal hard in het doel schieten na een mooie actie van Vaarnholt dwars door het centrum van de Eagles defensie.

Mopperende en gefrustreerde GA Eagles spelers. Dat was het gevolg van de vroege tegentreffer na rust. Door hard te werken, probeerde de Deventer ploeg zich terug te knokken in de wedstrijd. Even leek dat te gebeuren, echter werd De Kogel zijn poging afgevlagd omdat de voorzet van Hendriks al over de achterlijn was geweest. Niet veel later speelde Almere City de hele ploeg van Vlemmings uit elkaar, waarna Owusu de prachtige aanval wist af te ronden.

Twintig minuten voor tijd bracht Vlemmings, Eghan voor De Kogel. Het was de tweede keer dat de nieuwe hoofdtrainer dit concept uitprobeert in de voorste linie. Veel effect had het niet. GA Eagles creeerde nauwelijks kansen. De fanatiek coachende Vlemmings had de nodige moeite om zijn ploeg bij de les te houden. Almere kreeg kansen op meer maar verzuimde er iets mee te doen.

Een keiharde les voor GA Eagles dat over een week aan de competitie begint in Maastricht. Tegen geen enkele serieuze tegenstander werd een overwinning geboekt. Het was rustig in de Zeister bossen, maar of dat in de kleedkamer van Vlemmings ook zo is, moet volgende week op bezoek bij MVV blijken.

Klik op de link om terug te luisteren naar het interview wat Sport Live Radio had met trainer Leon Vlemmings direct na afloop van het verloren oefenduel: “Ik dacht dat we verder waren, zeker in balbezit, zeker na de les tegen Excelsior in Terwolde”. (Bron Deventerrtv)