Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Spijtig

De kritiek zwelt aan, en terecht natuurlijk. Go Ahead Eagles wil dominant voetbal spelen, zeker thuis. Dat lukt vooralsnog niet. Grappig is wel dat de club bijdehanter is geworden, daarmee doel ik op de creativiteit. Kowet degradeert en er is direct goed nieuws; “We hebben een nieuwe trainer!” De resultaten vallen tegen; direct een ‘feel good’ filmpje om de aandacht af te leiden. Beetje doofpot effect, maar dan wel een clevere manier. Soms lukt het ook niet, neem nu het onhandige afscheid van de medische staf van afgelopen seizoen. Dat zou ongemerkt voorbij zijn gegaan, ware het niet dat supporters er op een inloopavond naar vroegen.

Een gepast afscheid was wel gepland vulde men toen vlot aan, echter loopt die planning nogal uit de hand ondertussen. Spijtig te zien hoe Coen Geers en Henk Nijenhuis op hun laatste werkdag zomaar de poort uitliepen. Alfred Knippenberg toonde zich een echt karaktermens en reed er voor terug, schudde ze nog eens de hand. Wreed genoeg was hij wel de enige zodat het een onbevredigend gevoel moet zijn geweest voor Geers. Van ‘Team Geers’ werd afscheid genomen, tijd voor nieuwe plannen werd er verteld. Tevens was er een aflopend contract werd door Bekking verteld tijdens een infoavond in het voorjaar. Dat is iets wat nog maar de vraag is maar een warm afscheid werd het uiteindelijk niet. Niet alleen Coen Geers, maar ook ‘good-old’ Henk Nijenhuis zijn niet op waarde geëerd.

Na 18 jaar trouwe dienst moet Henk toch even achterom hebben gekeken en gedacht hebben: “Dit is het dus, dit was het…” Laat mij dan voor de heren de wimpel aan de vlaggenstok hangen, want met de huidige blessurelijst verlang ik weer terug naar de oude situatie met een hamstringspecialist aan boord. Wil het toeval dat het hamstringblessure op hamstringblessure is dit seizoen. Dat is mogelijk aan de aandacht ontsnapt en daaraan help ik de leiding met liefde herinneren. En Henk, als ik aan Henk denk moet ik direct lachen. Want Henk maakte wereldfaam in een thuisduel tegen Willem II toen daar een handgemeen was tussen Willem II speler Heymans en Nijenhuis, die het niet pikte dat zijn handdoek werd gebruikt om de bal af te drogen voorafgaand aan een inworp.

Dat was typisch Nijenhuis, trouw als een hond, zuinig op spullen en mensen. We missen Henk en zijn stevige knuisten aan de tafel. Bedankt Henk, bedankt Coen!!

Bij de club zijn ze veel drukker met het duel van dit weekend want Jong Ajax komt op bezoek. De discussie wordt aangezwengeld door de voorzitter zelf die natuurlijk wel een punt heeft. De beloften in een competitie als deze is zeker competitievervalsing. De ene week houdt Jong PSV NEC op een gelijkspel, terwijl het een week later met ruime cijfers onderuitgaat tegen Den Bosch. Dat kan natuurlijk ook niet. Afgelopen week stelde Jong Ajax een team op dat bij elkaar het, op drie-na, duurste eredivisieteam zou zijn geweest. Dat riekt natuurlijk nog meer naar competitievervalsing. Maar of het nu echt handig is dat Lugt daar zelf over begint, dat is nog maar de vraag.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer