Rog Vistraiteur begint met vis van de rotisserie


Beleving verkoopt zichzelf….
DEVENTER – Karel en Ingrid Rog, eigenaren van Rog Vistraiteur in Deventer zijn altijd op zoek naar vernieuwing. De rotisserie die sinds kort te bewonderen is aan de zaak aan de Gotlandstraat past helemaal in dit streven.

Wij zijn het eerste restaurant die het helemaal met vis gaan doen….. Het is van origine een Frans apparaat, je ziet ze daar overal. In Nederland moet men het nog wat beter leren kennen.

Een rotisserie is feitelijk een vlammenwand. Bovenin hangen diverse vissen aan een spies voor het vuur te garen. Denk bijvoorbeeld aan een hele dorade of een spies met reuzengamba’s of zalmfilet. Deze kun je elk afzonderlijk marineren. Zodat iedere spies een unieke smaak heeft. De één houdt van knoflook, de ander van pittig en weer een andere wil een neutrale smaak. In het onderste deel van de rotisserie kun je bijvoorbeeld een hele zalm klemmen of een hele zijde zalm. Of een stuk tonijn, waarvan je later tataki van kunt snijden. Op het moment testen we kabeljauwfilet gegaard in bananenblad. Ook kunnen er aardappeltjes of groente in geroosterd worden.

Wij zien wel dat gasten al heel positief reageren op de nieuwe aanwinst. Een hele grote belevening, je ziet het, je ruikt het en je proeft het uiteindelijk!

Vanaf heden hebben wij dagelijks een spies als “ spear of the day” extra toegevoegd aan onze menukaart.