Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

NK debuut SVOD Turnster Jade Brummelman en medailles voor Lina Lenselink

DEVENTER – Afgelopen weekend werd in Ahoy Rotterdam het Gymnastics Fantastics gehouden. Voor dit  Nederlands Kampioenschap hadden 2 turnsters van SVOD zich weten te plaatsen. Zaterdagochtend in alle vroegte turnde Jade Brummelman haar eerste Nederlands Kampioenschap in de categorie pupil 1. Hoewel ze zich nog niet kon mengen tussen het medaille geweld, turnde ze een uitstekende wedstrijd  en gaf haar visite kaartje af. Lina Lenselink turnde zaterdag haar meerkamp wedstrijd.

Alleen een klein foutje op brug was een smetje op de prestatie maar verder een uitstekende generale repetitie voor de toestelfinales voor de dag erna.  Tijdens de toestelfinales mocht Lina twee keer aantreden. Bij de balk wist ze haar zenuwen in bedwang te houden en mocht ze een bronzen medaille in ontvangst nemen.  Op vloer leek het alsof Lina haar oefening zweefde; zo gracieus. Terecht werd deze oefening beloont met het zilver. Oud-clubgenootje Sara van Disseldorp, nu turnend bij Topturnen Oost Nederland ( TON ) deed er zelfs nog een schepje bovenop.

Met een bronzen medaille in de meerkamp en de titel Nederlands Kampioen op zowel balk als vloer vergrootte ze haar kans om namens Nederland uitgezonden te worden naar het European  Olympic Youth Festival dat eind juli in het Hongaarse Gyor gehouden zal worden. Na dit succesvolle en emotionele weekend worden nu alle ogen gericht op het internationale SVOD Open dat op 1 en 2 juli op het programma staat. Daar zullen ruim 300 turnsters uit 12 verschillende landen hun opwachting maken.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer