Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Nieuw netwerk 50plussers in Deventer

DEVENTER – Onlangs is de vereniging Deventer Huisgenoten opgericht. De leden presenteren die op donderdag 26 oktober om 15 uur in de Centrale bibliotheek, Brink 70. De vereniging is een sociaal en dynamisch netwerk met veel gevarieerde activiteiten 
waaraan leden zelf een bijdrage leveren 
en waar je inspirerende mensen treft. 
Dat is wat Deventer Huisgenoten voor ogen staat. Ruim 30 Deventenaren van 50 tot 90 jaar hebben sinds begin september hard gewerkt om dit initiatief gestalte te geven. “Al in augustus begonnen we met huiskamerbijeenkomsten, en sindsdien nemen belangstelling en participatie snel toe.

Het initiatief is bedoeld voor mensen van 50plus die anticiperen op het ouder worden en willen investeren in een stevig sociaal netwerk. Maar ook voor mensen bij wie lichamelijke en/of mentale ongemakken al beginnen op te spelen. Het gaat de huisgenoten om gezelligheid, erbij horen en klaarstaan voor elkaar. 
De Deventer Huisgenoten treffen elkaar in huiskamers door de hele stad en in een centrale ruimte, waarnaar we nog op zoek zijn.

De sfeer is gemoedelijk en gastvrij. Negen huisgenoten hebben hun huiskamer al opengesteld voor gespreksgroepen, schilderen, bridgen, kookworkshops, samen lunchen, breiclub. Iedereen kan voorstellen doen voor nieuwe activiteiten. 
We nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst waar we de vereniging zullen presenteren. Ter illustratie vertellen we over de inspirerende reis naar Wit-Rusland die een aantal van ons de afgelopen zomer heeft gemaakt. Deze reis illustreert wat er mogelijk is als meer en minder vitale ouderen elkaar een steuntje in de rug geven”, aldus een woordvoerder. 
Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer