Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Kasteel Ruurlo opent zijn deuren vanaf dinsdag 27 juni

DEVENTER – Het werk van een groot kunstenaar verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hun Carel Willink-collectie onderbrengen in Kasteel Ruurlo. Een Kasteel spreekt altijd tot de verbeelding: het is een tastbaar bewijs voor de robuustheid van de tijd. Kunstverzamelaar Hans Melchers (1938) raakte al jong in de ban van Kasteel Ruurlo waar hij als kind al kwam.

In 2013 kon hij een jongensdroom verwezenlijken door dit Kasteel te verwerven en in oude glorie te herstellen. Zijn doel: een plek creëren waar zijn collectie werken van Carel Willink (1900-1983) tot haar recht komt. Kasteel Ruurlo en het omliggende park moesten volledig worden gerestaureerd. Het werd een zeer persoonlijk project. Niet in de laatste plaats omdat hij iets wilde terugdoen voor de Achterhoek, de streek waar hij al decennia met veel plezier woont. Hans en Monique Melchers schakelden onder anderen architect Cor Bouwstra, couturier Ronald Kolk en architect Hans van Heeswijk in om vijf eeuwen bouwgeschiedenis te combineren met moderne architectuur van topniveau.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer