Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Indië herdenking van 15 augustus naar de avond

Foto: Alex Schokker

DEVENTER – Het aantal mensen, dat de roerige tijden in Indië/Indonesië zelf nog meegemaakt heeft, wordt snel kleiner. In de herdenkingen zullen de volgende generaties een belangrijkere plaats moeten gaan innemen. Om dit mogelijk te maken, gaat het bestuur van de Stichting Indië Monument Deventer de herdenking op 15 augustus verschuiven naar de avond, van 19.30 – 20.30 uur. Werkenden en jongeren hebben daarmee gemakkelijker de gelegenheid om de herdenking bij te wonen.

Gebruikelijk in Deventer participeert ook de Molukse en Papoea-gemeenschap in het programma. Voorafgaand aan de minuut stilte en de kransleggingen is er muziek en zijn er verschillende gastsprekers. Vanuit de gemeente zal spreken wethouder Frits Rorink. Uit Indische kring spreekt Robbert Rhemrev, die indertijd met een groep overlevenden en nabestaanden van de interneringskampen uitgenodigd is voor een officieel bezoek aan Japan.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer