Hyperrealistische voorstelling

over daklozen in Theater Bouwkunde

Theatermaker Koen Wouterse (van Nachtgasten) trok een jaar lang op met de Arnhemse dakloze Anton Kolkman, over wie hij het indringende en keiharde toneelstuk Kiwi, Free As A Bird schreef. Op zaterdag 20 januari is de voorstelling te zien in Theater Bouwkunde.

Deze hyperrealistische solovoorstelling gaat over het leven op straat. Het laat zien hoe gemakkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten. Ondanks zijn politieke en confronterende toon werd de voorstelling een groot succes en hij werd voor meerdere prijzen genomineerd, in zowel in Nederland als België. Vlak nadat de voorstelling in première ging overleed Anton Kolkman en hoewel hij nog net aan het succes van zijn verhaal heeft kunnen proeven, zijn er veel vragen onbeantwoord gebleven. Tot nu toe.

Nu, 15 jaar later, gaat Wouterse met het oude materiaal, waarvan er destijds nog maar een fractie is gebruikt, op zoek naar de Kiwi van nu. Hij gaat op zoek naar de familie van de inmiddels overleden Anton Kolkman, hij gaat op zoek naar de huidige actualiteit van de voorstelling door nieuwe gesprekken met daklozen te voeren, hij gaat onderzoeken hoe de Nederlandse steden anno nu omgaan met hun daklozen.

De voorstelling begint om 20:30u. De kassa en de zaal zijn open vanaf 20:00. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterbouwkunde.nl