Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Herfst bij de Ulebelt met leuke activiteiten

DEVENTER – Nu de herfst echt is begonnen, is het ook tijd voor herfstactiviteiten bij de Ulebelt! Op het programma voor de herfstvakantie staan de jaarlijkse eikelactie,  Huttentut heksenbezems maken en Herfstige Huttenbouw. Op zaterdag 21 oktober start de eikelactie: kinderen mogen eikels inzamelen als wintervoorraad voor de varkens. Alleen droge en schone eikels, zonder dop inleveren. Elke kilo levert 10 cent op. De actie stopt als de 1.000 kilo is bereikt (uiterlijk 29 oktober). Inleveren kan tijdens openingstijden bij de dierverzorgers.

“Op woensdag 25 oktober bieden we een korte workshop heksenbezems maken, van Huttentut. Leuk voor Halloween! De workshop begint om 14 uur, inschrijven verplicht. Kosten zijn 2,50 euro per kind (inclusief limonade). Een dag later, op donderdag 26 oktober, gaan we hutten bouwen van wilgentenen. Kom je ook meedoen? Deelname kost 2,50 euro, inclusief warme chocomelk. Zaterdagavond 28 oktober houden we weer een nachtbelevingstocht op het terrein van de Ulebelt, tijdens de Landelijke Nacht van de Nacht.

Tussen 19 en 22 uur kan je meelopen langs posten op het donkere terrein! Kosten zijn 4,00 euro per deelnemer. Meer details over deelname, tijden en opgave zijn te vinden op de website, www.ulebelt.nl Tijdens de herfstvakantie kan je elke dag muziek komen maken op de Duizendpoot: de nieuwste aanwinst op ons terrein in de vorm van een reuze-xylofoon. En langs de jeux-de-boulesbaan hangen grote tentoonstellingsdoeken over het 20-jarig bestaan van de Ulebelt, leuk om even naar te kijken. Echte speurneuzen kunnen tijdens de herfstvakantie geocachen; er ligt een geocache verstopt op het terrein. Instructie via geocache.com; de naam van de cache is Ulebelt Hotels. Je kan dit doen met je eigen gps of huur er eentje via de Ulebelt, wel even reserveren van te voren!”, aldus een woordvoerder.

Alle activiteiten vinden plaats op het terrein van de Ulebelt, aan de Maatmansweg 3 te Deventer. Openingstijden: di t/m vr 9-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur.

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer