Gezelligheid in Pandje 221 in Colmschate

DEVENTER – Pandje 221 is een buurthuiskamer voor mensen die behoefte hebben aan contact en gezelligheid. “Wij organiseren vaste activiteiten, maar er is ook ruimte voor initiatieven van de mensen zelf. Omdat we snappen dat het al moeilijk genoeg is, voor sommige mensen, om eruit te gaan, proberen wij om alle activiteiten heel laagdrempelig te houden. Bijna alles bij ons is gratis. Deelname aan de vaste activiteiten, koffie en thee kosten helemaal niks”, vertelt een woordvoerder.

“Op dinsdag hebben we een yogagroep. Ook hiervoor geldt, dat iedereen mee kan doen, ongeacht een eventuele handicap. Omdat er een beperkt aantal deelnemers mogelijk is, is opgave voor deze activiteit wel nodig. U kunt deze ochtend wel vrij binnenlopen voor een kop koffie of thee in onze loungeruimte.” Op woensdag is er een koffieochtend. “Hier kunt u gewoon eens binnenlopen. Op donderdag is er een creatieve ochtend, waarbij mensen hun eigen werk mee mogen nemen. Zo kunnen de deelnemers zien wat anderen doen en op ideeën komen. Het is ook nodig om creatief bezig te zijn met spullen van het Pandje. Ook dit kost niets. Te denken valt aan: tekenen en schilderen, kaarten maken, kaarsen versieren enzovoort. Ook hier is een vrije inloop, dus komt u eens kijken!”

Pandje 221 is ook een bookcrossing punt, dus het kost niks om een boek te komen ophalen. “Men mag er een boek voor terugzetten, of gewoon meenemen en weer doorgeven.” Ook is het Pandje te huur tegen een laag tarief, voor bijvoorbeeld vergaderingen, cursussen en andere activiteiten. Kinderfeestjes zijn ook mogelijk. Pandje 221 is gevestigd aan de Gildenburg in Colmschate. Op de site is meer informatie te vinden: www.pandje221.wordpress.com.