Facebook pagina

Deventerextra
Deventerextra.nl is een uitgave van Mediaburo Schoppema en Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit Deventer te brengen in de vorm van een online krant.

Bas de Weerd gestopt bij Herman Bakker Uitvaartzorg


,,Dit vak, waarbij je allerlei verdrietige, schrijnende maar ook mooie verhalen hoort, vormt je.”
Bas’ vak zette hem echter een tijd terug aan het denken. ,,Je ziet al die levens voorbijgaan. Ik dacht: hoe wil ik later terugkijken op het mijne?”

Sinds 2010 heeft Bas zijn eigen onderneming,  daarnaast wordt hij in 2012 vennoot van Herman Bakker Uitvaartzorg in Deventer. Aan dit laatste is per 1 juli een eind gekomen. Geen eenvoudige stap. Na intensief overleg, zowel thuis als met de huidige directie van Herman Bakker Uitvaartzorg, heb ik met pijn in mijn hart moeten beslissen afscheid te nemen.

Terwijl zijn zoontje van 1 slaapt en zijn bijna driejarige dochtertje in de tuin speelt, legt Bas zijn beweegredenen uit om te stoppen met het vennootschap.
,,Vanaf 2012 heb ik samen met de huidige directie van Herman Bakker Uitvaartzorg én een toegewijd team de onderneming in Deventer uitgebouwd tot wat het nu is. Ook mijn eigen onderneming bouwde ik op. Beiden namen een vlucht.

Zakelijk gezien een succes, maar dit heeft invloed gehad op mijn privéleven. De keerzijde van dat succes was dat ik op een bepaald moment niet meer wist hoe mijn week eruitzag. Dat is inherent aan uitvaartzorg, maar ik leefde van dag tot dag. Je weet natuurlijk dat je als ondernemer veel tijd in je onderneming steekt, maar er was op een bepaald moment sprake van een structurele disbalans.” Momenten van ontspanning ontbreken en uiteindelijk raakt de balans tussen werk en privé zoek.

,,Dit vak draait om dienstbaar zijn en beschikbaarheid maar je kunt ook teveel verdeelde aandacht aan alles willen geven. Bovendien moet je jezelf niet vergeten.” Het besef komt eerder dit jaar: Waarom ben ik ooit begonnen? Bas wil terug naar de basis. ,,Kleinschaligheid en weer focus hebben voor mijn eigen uitvaartbedrijf. Met volle tijd en aandacht nabestaanden begeleiden; tijd nemen en tijd hebben.

Let wel, ik deed mensen nooit tekort in tijd maar zat zelf bijna iedere nacht te werken.” Op routine heeft hij nooit gevaren, maar vanwege alle drukte dreigt een dergelijke situatie wel te ontstaan.
,,Uiteindelijk had ik het gevoel of alles me ontglipte, dat was niet goed voor zowel De Weerd Uitvaartverzorging als Herman Bakker Uitvaartzorg.”

Bas is trots op wat hij in Deventer achterlaat. Prettige jaren waarin ik veel mensen heb ontmoet en veel uitvaarten heb mogen begeleiden. Het team en ik zijn als goede collega’s uit elkaar gegaan. Mijn eigen onderneming, De Weerd Uitvaartverzorging, zal ik blijven voortzetten en blijf u graag tot dienst. Ik wil u bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren en hoop u te blijven mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet,
Bas de Weerd

YouTube kanaal Deventerextra

Vacatures in Deventer

Uitgaan in Deventer